I l’últim dia arriba l’elefant

Els qui seguim amb passió les eleccions al REUS DEPORTIU vam tenir ahir un al·licient afegit. Tot just l’últim dia de campanya, treia el cap l’Elefant Negre, el paquiderm més popular de la ciutat juntament amb el simpàtic elefant del Trapezi. Segurament l’Enric Tricaz veient aquesta curiosa associació de personatges característics de la ciutat -que no és res més que una autèntica animalada- trauria punxa al llapis afirmant que aquesta mena de bèsties són pròpies de festivals de circ. Poc o molt així es dedueix del seu article LA CARPA, publicat al reusdirecte.cat, i del que en recomano la lectura de l’últim paràgraf.

Com deia l’Elefant Negre se’ns representava en forma d’article d’opinió que, un servidor, va llegir amb deteniment a les pàgines del Diari de Tarragona.  Una “Carta oberta als socis i les sòcies del Reus Deportiu” on aquest Grup d’Opinió –com ells mateixos es qualifiquen- expliquen les seves sensacions davant dels comicis de demà divendres. El redactat de la carta és formalment impecable. Es nota que darrera de l’elefant hi ha bons advocats que dominen amb precisió el llenguatge i que saben perfectament què han de dir i com ho han de dir per no conduir a l’equívoc. La declaració d’intencions inicial és molt significativa “No ens mou cap altre interès que el nostre compromís amb el club que sempre hem estimat, estimem i estimarem, i per tant no tenim cap ganes ni necessitat d’obtenir cap notorietat pel fet de demanar el que considerem que és un dret bàsic de tots els associats; la transparència de la gestió”. Aquesta manera de fer i d’actuar explica que els membres de l’Elefant Negre no hagin acudit mai a la via judicial “com reiteradament se’ns ha suggerit tant privada com públicament, des de l’actual junta de l’entitat”. I no em sembla malament aquesta postura. N’hi ha que voldrien anar al jutjat dia per altre, com aquell qui es banya a la piscina del club. I no hi pot haver res més ingrat per la imatge d’una entitat que aquesta judicialització permanent.

Però més enllà d’aquesta declaració d’intencions, si algú esperava que l’article servís per aclarir finalment si l’Elefant Negre és al darrera de la candidatura de Balsells, es quedarà amb un pam de nas. El Grup no pren partit en cap moment per l’aspirant, afirmant que guanyi qui guanyi “nosaltres continuarem la nostra tasca en favor de la transparència i els drets dels socis”. Però llegint entre línies és evident que s’endevina alguna cosa. Potser Balsells no és la candidata de l’Elefant Negre, però el Grup d’Opinió deix ben clar una vegada més que Sabater no és sant de la seva devoció “hi ha la possibilitat que el Sr.Sabater, incomplint la seva paraula que no es presentaria a la reelecció, continuï al càrrec durant sis anys més, acumulant un total de vint-i-dos anys de presidència, i que pugui seguir dirigint el club amb els seus personals mètodes i criteris, acompanyat a la junta dels seus fidels seguidors”. Més clar, l’aigua. Potser per això ahir Sabater, a qui se li devia travessar el croissant a l’hora d’esmorzar llegint la carta del Grup d’Opinió, es descalçava dient “L’Elefant Negre ha sortit a escena i no sabem ni qui són. Hi ha coses que no s’entenen i això no m’ha agradat gens. Tinc constància que tots han ajudat i estan treballant per Mònica Balsells.” Queda clar, una vegada més, que l’Elefant Negre és el protagonista dels pitjors malsons de Joan Sabater. Bé, l’Elefant i el Toni Sánchez, és clar.

En tot cas aquesta carta, gairebé tan celebrada com la que la Mònica Balsells va enviar també al Diari de Tarragona en motiu de l’última assemblea de socis, va marcar l’últim dia de campanya on tothom -l’Elefant inclòs- va fer una crida a la participació. Cal esperar, pel bé del club, que la jornada de demà sigui una festa i que, guanyi qui guanyi, no hi hagi una trencadissa entre la massa social. Perquè d’un club on el seu fundador, el Dr.Domènech, es va arribar a donar de baixa jo ja m’ho espero tot.

Anuncis

Quant a Josep Baiges

Periodista
Aquesta entrada ha esta publicada en El Món de Reus. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s