La Confiança va plegar

Josep Maria Pujol (al mig) a la roda de premsa de l'organització (Fabio Marchi/Reus digital)

Josep Maria Pujol (al mig) a la roda de premsa de l’organització (Fabio Marchi/Reus digital)

El passat mes de juny l’escriptor Xavier Amorós ens regalava una de les seves extraordinàries cròniques locals que, de manera periòdica, publica al diari EL PUNT AVUI. En aquell ocasió Amorós, gràcies a la seva memòria prodigiosa, evocava el record de la confiteria La Confiança “oberta per allà els feliços vint i una mica els trenta al punt més fressat de la plaça de Prim”. Però malgrat la bona acceptació entre la clientela de les seves dolces delicadeses, una desencertada gestió empresarial –“es veu que els seus propietaris no calculaven bé els escandalls”- va provocar el tancament traumàtic de la confiteria. “Van ser tan intensos els comentaris sobre el tema que en va sortir una mena d’admonició usada per les persones solemnes per dirigir-les al modest de torn -recorda Amorós-. “No sigueu confiats” deien les persones propietàries de senys considerables. Penseu que La Confiança va plegar.”.

El record d’aquest article altament recomanable de l’Amorós (podeu llegir-lo íntegrament a l’adreça  http://ow.ly/dg49P  ) ve a tomb d’una de les frases que ahir va deixar anar el regidor de cultura, el Joaquim Sorio, per intentar explicar l’enrenou del Rock’nReus. Sorio, degudament escortat per l’alcaldessa accidental Alícia Alegret -que deu haver somniat amb ell durant tot el cap de setmana- va afirmar que “Va haver-hi un excés de confiança” a l’hora de justificar l’actitud municipal d’esperar fins a l’últim moment –de fet quatre hores abans de l’inici del concert- la documentació que exigien als organitzadors per poder autoritzar el festival. I he de reconèixer que la revelació del regidor de cultura m’ha fet rumiar. “Sembla que la confiança ha plegat, potser definitivament. Qui té confiança a qui? La gent ja no sap en qui ha de confiar” escriu Amorós en el seu article. I encara que la seva reflexió vagi per un altre costat, en aquest cas es pot aplicar fil per randa al que ens ocupa.

Perquè queda clar que després de l’afer del Rock’n Reus la confiança també haurà plegat definitivament en alguns despatxos de l’Ajuntament. També entre els dels grups municipals. A les queixes públiques i notòries de la CUP i del PSC per aquest afer, s’hi ha d’afegir l’aparició estel·lar de l’advocat Josep Maria Pujol, home fort de l’ARA REUS del Jordi Cervera, com a defensor d’una organització que sembla disposada a denunciar a l’Ajuntament. És cert que la presència de Pujol a la roda de premsa que van realitzar ahir al Mesón EL QUIJOTE del Barri Immaculada –el nom de l’establiment, per cert, permet moltes metàfores sobre la lluita que emprenen contra el consistori- és estrictament professional, però la càrrega simbòlica és innegable. Realment s’ha de reconèixer que els vells roquers mai moren. I el Cervera a l’ARA REUS en té una colla d’aquests personatges acostumats al rock dur del Món de Reus. Contràriament al que caldria pensar després de la suspensió de divendres, queda clar que el Rock’nReus acaba de començar.

Anuncis

Quant a Josep Baiges

Periodista
Aquesta entrada ha esta publicada en El Món de Reus. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s