Sempre ens quedarà el tobogan TOBI

Peña, el segon pr l'esquerra,, entre Monseny i Tello, al passeig Prim.

Peña, el segon per l’esquerra, entre Monseny i Tello al passeig Prim.

La interessantíssima flora i fauna veïnal del Món de Reus es nodreix d’una sèrie de personatges realment destacables, que mereixen el nostre reconeixement per la seva dedicació a l’associació de torn amb l’objectiu de procurar per millorar la nostra qualitat de vida. Com en tots els col·lectius hi ha de tot perquè tothom és diferent. Però en la seva immensa majoria aquestes entitats són absolutament necessàries per ajudar a vertebrar una ciutat que cada cop és més gran i que necessita d’aquests elements representatius per poder traslladar les inquietuds de la seva gent a l’òrgan tutelant, l’ajuntament.

Feta aquesta introducció, voldria destacar un parell d’exemplars d’aquesta espècie que han estat notícia durant els últims dies. El primer és el Ramon Peña, l’històric president de l’associació de veïns Joan Prim. En una d’aquestes postals municipals que col·lecciono amb autèntica passió, he pogut veure al president veïnal entre dos dels somriures més sincers i desacomplexats de l’equip de govern , el del regidor Montseny i el de la regidora Tello. De fet l’un i l’altra dibuixen la cara més amable de l’ajuntament gràcies a la seva simpatia desbordant. Són com de la família.

Però avui vull parlar del curiós cas del senyor Peña. Un home que fa vint anys que remena les cireres al passeig Prim. Va saltar a la palestra per les seves històriques batalles amb la primigènia entitat de la zona que va acabar desapareixent per l’acció corrosiva del nostre protagonista. En aquelles batusses antològiques Peña se les va tenir amb l’alcalde Abelló pel polèmic projecte de remodelació del passeig Prim. I anys després també el va patir el regidor Bergadà en l’intent del polític republicà  de mantenir algun element del projecte original de l’arquitecte Miralles. En l’última legislatura va trobar el confort de l’Ariel Santamaría per fer sentir la seva veu punyent. Doncs bé, de tots els citats ja no en queda cap en l’arena política. I Peña, en canvi, continua a primera línia presidint la seva associació. Aquests home els enterrarà –metafòricament és clar- a tots. Constitueix un cas excepcional de longevitat veïnal que sobreviu a tots els polítics locals. Amb un estil ben peculiar, allunyat de qualsevol cànon clàssic, amb alguns anys més que de ben segur deuen haver amortit el seu discurs sempre bel·ligerant amb la classe governant. Tot un personatge.

Isabel Moreno i Carles Pellicer a la festa de comiat del local

Isabel Moreno i Carles Pellicer a la festa de comiat del local

Però el moviment veïnal ha viscut aquests dies un sotrac important amb l’anunci del tancament del local social de les Parcel·les Cases que presideix la meva admiradíssima Isabel Moreno. La manca de recursos ha obligat a donar aquest pas dolorós que –això sí- la Isabel va voler segellar amb una festa amb tots els amics de l’entitat, conscient que fins i tot en les pitjors circumstàncies cal posar bona cara i agrair la feina entusiasta de tots els seus col·laboradors.

N’he parlat en diverses ocasions de la Isabel, de la seva bona feina en benefici del barri. El tancament del local social pot comportar una pèrdua de visualització de la seva acció per emparar al seus veïns. Però per sort, per recordar tantes il·lusions i esforços, ens quedarà el record del Tobogan Tobi. Un element que ara, més que mai, es converteix en el testimoni del coratge d’una dona que ha situat el seu barri en el mapa del Món de Reus.

Anuncis

Quant a Josep Baiges

Periodista
Aquesta entrada ha esta publicada en El Món de Reus. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s