L’entrevista via twitter al regidor flexible

6-3-2013 0.3.16 2El Twitter ja forma part de les nostres vides. Aquest bloc n’és un bon reflex. Molt sovint em serveixo de les enginyoses piulades dels addictes a la xarxa per escriure alguns dels meus articles. I aquesta evidència l’ha sabut aprofitar també Convergència Democràtica  articulant una iniciativa prou interessant: oferir la possibilitat al ciutadà de preguntar als seus regidors i regidores a través del compte de twitter de la federació local del partit nacionalista.

El primer capítol d’aquest “Vostè Pregunta virtual” el podem veure aquests dies al You Tube. Els responsables de CDC, conscients de la innovació del sistema, no han volgut córrer riscos innecessaris en aquest primer capítol, i per això s’han servit d’un  expert en la matèria com és el regidor d’Innovació, Empresa i Ocupació, el Marc Arza. L’han situat en el hall futurista de l’edifici Tecnoparc on se’l veu responent totes i cadascuna de les preguntes realitzades pels diversos piuladors durant –atenció!- 35 minuts. Una durada excessiva atenent que el format no és gaire àgil, amb el regidor assegut tota l’estona i amb un paisatge ambiental més aviat monòton, que només trenca puntualment una professional de la neteja que va passant l’escombra pel fons de la sala.

Però si una cosa té l’Arza és “pelica”. Possiblement sigui el regidor que més i millor s’explica en públic. I això facilita l’observació d’un enregistrament on no  evita cap de les preguntes rebudes. “Què en pensa dels polítics que no han fet cap altra feina a la vida? Doncs que segurament la idea que acaben tenint del Món no es prou rodona”. “Està a favor de fer públics els comptes municipals? Naturalment. Ara bé, cal explicar-los de manera clara per evitar malentesos.” La @Malicia Alegret li busca les pessigolles preguntant-li pel sou. Cap problema. “Cobro uns 2.784 euros mensuals nets a banda de la retribució dels consells d’administració d’Innova –uns 220 euros per cadascun- i la del consell del grup econòmic que puja uns 150 euros per sessió”.

Més. “Sent el regidor d’ocupació, com administra la xifra esgarrifosa d’aturats que hi ha a la ciutat? El problema no és només la xifra, sinó el fet de conèixer a molts d’aquests aturats que ho estan passat malament, que pateixen les conseqüències de la crisi. De saber-ne el nom i els cognoms. És un moment molt dur.” “A qui prefereix, als empresaris de dretes o els d’esquerres?”. M’és absolutament indiferent. El que vull és que siguin bons empresaris i que creïn llocs de treball”. “I quÈ en pensa del tarragonisme que propugna el meu amic (@Malicia Alegret dixit) Alejandro Fernández? Ni Tarragona ni Reus han sabut consolidar-se com a referents territorials ni tenir un model de capitalitat compartida. En això el reusenquisme i el tarragonisme de campanar no han ajudat gens. Per tant la manera com Fernández es mira el territori no li convé ni a Tarragona ni a ningú”.

Arza, elegantíssim, també té paraules de reconeixement per la feina del Fons Germinem de la CUP. I responent una piulada de GRAS III apunta que tenien enfilada la instal·lació de la xarxa wifi al centre de la ciutat i en zones perifèriques “però no hem trobat els partners per finançar els 30.000 euros que costaria tot plegat”. I a la fi (com es veia venir) un bon plec de preguntes sobre qüestions independentistes i el polèmic pacte amb el PP. En aquest últim punt Arza (sobiranista convençut) fa seves les tesis oficialistes per defensar l’aliança amb els conservadors. “El pacte sòlid amb el Partit Popular és justifica per la situació extraordinàriament complicada que vivim, especialment a nivell financer, i perquè venim de 32 anys de govern socialista. I enfrontar-se a les contradiccions d’aquest model amb el mateix partit que l’ha parit seria molt difícil, per no dir impossible”.

L’entrevista finalitza amb una curiosa pregunta sobre la inexistència d’un sistema de subjecció de contenidors per evitar que se’ls emporti el vent. L’Arza, però, té respostes per tot. “No s’utilitza cap sistema per una qüestió econòmica, ja que faria molt més cara la recollida de brossa”. Però em permetran que tanqui amb la pregunta que li va formular un servidor. Em feia gràcia saber què li va dir el seu antecessor, l’exregidor incompatible Pepe Jofré, en el moment del traspàs de poders. Amb una mitja rialla Arza respon: “Doncs em va donar un bon consell. Que fos flexible”. Per tant vindria a ser una cosa aixÍ com “la capacitat d’adaptar-se fàcilment a les circumstàncies”. Una qualitat que veient el pa que s’hi dóna a l’Ajuntament és altament recomanable especialment veient la fi (política) del seu predecessor.

Anuncis

Quant a Josep Baiges

Periodista
Aquesta entrada ha esta publicada en El Món de Reus. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s