La Canastra Benvingut Nadó al Món de Reus

canastra

El Pere Rius i la seva simpatiquíssima esposa, la Sara Mauri, han portat al món el seu segon fillet, el Narcís. Coneixent a la parella, aquest xiquet exercirà de RTV de ben petit: mentre el seu pare marca el ritme de la festa major amb els Pentagralla, la seva mare embolica les cintes com ningú al Ball de Gitanes. Gairebé res.

Però la felicitat dels Rius Mauri no es complerta perquè encara no han pogut empadronar a l’infantó. I això, per aquesta família que viu com ningú el batec del Món de Reus, és molt gros. Ho explicava amb un punt d’amargor el Pere al mur del seu facebook. En un missatge adreçat a l’alcalde, mostrava el seu desencís per haver de demanar cita prèvia per telèfon per fer aquest tràmit transcendent, comprovant que no li donaven hora fins el 17 de març.

La confessió ha provocat una onada de solidaritat entre nombrosos conciutadans que s’han volgut agermanar amb la família, demanant al consistori celeritat en la resolució d’aquest afer. I certament és d’aquelles coses que no s’acaben d’entendre. El fet d’empadronar-se hauria de ser el tràmit municipal més fàcil i àgil de tots. L’Ajuntament hauria de posar tota mena de facilitats en aquest sentit. Cada empadronament és un client potencial que farà de prescriptor de la ciutat i que acabarà retribuint a les arques públiques. Per tant, els nouvinguts s’han de fidelitzar d’immediat, fent-los entrar al padró per la porta gran. És com aquells que fan socis del Barça o de l’Espanyol (bé, d’aquests últims no n’hi pas tants) als seus xiquets just quan acaben de néixer. Doncs això mateix hauria de passar amb l’empadronament, que al cap de poques hores d’arribar al món els infants ja poguessin presumir de la seva condició de reusencs.

Per això, i atenent el to d’aquest bloc, m’atreveixo a suggerir a l’alcalde com hauria de ser això d’empadronar-se en una ciutat on ser de Reus és el millor que hi ha. D’entrada res de trucar al 010 per demanar cita. Des del mateix hospital els pares de la criatureta podrien contactar directament amb el regidor Hipòlit Monseny, de guàrdia permanent, que en qüestió de minuts –per no dir segons- s’encarregaria de muntar tot l’operatiu.

A l’instant, a les portes de l’Hospital els esperaria un vehicle municipal conduït per l’inefable assessor Gregorio Simón que, degudament escortat per dos motoristes de la guàrdia urbana, els acompanyaria fins al Mercadal amb pas preferent. A l’arribar a les portes del palau municipal, els rebria la Cobla Reus Jove en formació, amb l’Eduard Sendra dirigint amb prestesa, interpretant la sardana del Peret Ganxet . En aquest punt el Pep Aguadé de les Flors Anita lliuraria un ram de flors a la mare, el Tomàs Barberà obsequiaria amb un sonall a l’infantó i els de Cal Barato li donarien al pare el maillot del Reus, París i Londres.

Feta l’entrega d’obsequis, dos heralds s’encarregarien d’obrir les portes del palau, d’on sortiria l’alcalde, que els faria passar al seu despatx per procedir a l’acte solemne d’empadronament. Un acte assistit pel secretari general acompanyat de tots els portaveus municipals. La cerimònia finalitzaria amb la intervenció de l’articulista Anton Tàpias recitant l’oda “Reusenques i reusencs del meu cor”, mentre l’arqueòleg  Jaume Massó faria una glosa de les excel·lències de la ciutat, lliurant a la família una edició facsímil de Los Anales Históricos de Reus de l’Andreu de Bofarull.

En aquest punt rebrien la canastra Benvingut al Món de Reus que lliuraria l’Àngela Tello amb el seu somriure fresc i encisador. Aquest feina la regidora la faria un pam bé. La canastra inclouria una ampolla de Plim, una bossa de patates del Laurie, menjarblanc de cal Padreny, un campanar d’ametllats de la Poy, una rajola de xocolata del Santuari d’aquelles que fa el Siscu Torres de la Pastisseria Mare Molas, un pot d’Almendrina, uns caramelets dels Rodríguez, una figura del seguici de xocolata del Forn Huguet, unes avellanes de Reus del Colmado Baró, un pa foradat de Nadal (si és a la tardor/hivern) o una coca de cireres (si és a la primavera/estiu) per gentilesa del Forn Sistaré, una estampa de la Mare de Déu de Misericòrdia de la nova Llibreria Catòlica i una ampolla de vermut Miró (que no falti!) gentilesa de l’empresa més generosa del Món de Reus. També s’hi afegiria un val per comprar als mercats de la ciutat i una visita guiada a l’Institut de Puericultura La Gota de la Llet del Doctor Frías.

Amb la canastra i l’empadronament a les mans, els pares i la criatureta, embargats per l’emoció, sortirien de l’Ajuntament on els esperaria el Jaume Ciurana amb el Canó de la Festa disparant algunes salves mentre l’Albert Galcerà interpretaria, amb l’acordió diatònic, l’himne a Reus de l’Ariel Santamaría. Tots ells acompanyats de la Lourdes Domènech del Bravium que els obsequiaria amb un carnet de soci pel xiquet. Per acabar-ho bonic el regidor Quimet Sorio li posaria al nen un pitet de festa major amb la inscripció “Ja sóc de Reus!”. La festa finalitzaria amb una foto de família immortalitzada pel Carles Busquets Niepce que l’alcalde penjaria ipso facto al seu facebook i el mateix Niepce a l’aparador de la seva botiga de la plaça Prim. A més cada empadronament seria retransmès en directe per Canal Reus en una programa conduït per la Sílvia Sagalà i l’Enric Tricaz, amb l’Antoni Zaragoza Anzame fent de comentarista convidat.

No em negaran que seria fantàstic empadronar-se d’aquesta manera al Món de Reus. Doncs no descartin res. Ja se sap que la realitat -i més en precampanya- sempre acaba superant la ficció.

Quant a Josep Baiges

Periodista
Aquesta entrada ha esta publicada en El Món de Reus. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s