La ciutat desperta

El pastís del centenari de Miró

El pastís del centenari de Miró

Com cada any per aquestes dates un servidor ha estat immers en els preparatius de la Reus Viu el Vi, la fira de les DO de la Cambra de Comerç de Reus. Recordo, com si fos avui, el dia que l’Isaac Sanromà em va comentar aquest projecte. El seu objectiu era el de reivindicar la capitalitat vinícola de la ciutat a través d’un certamen que posés en valor la feina dels cellers del territori. Els de la Cambra ens vam arremangar per fer-lo possible. Set anys després la fira s’ha convertit en una referència pel sector.

Són iniciatives com aquestes les que fan del Món de Reus un indret especial on passen coses extraordinàries. Sense anar més lluny ahir dijous en vam tenir nombrosos exemples d’aquesta evidència, com ara el centenari dels Vermuts Miró que es va celebrar a la sala de la làmpada de la Societat El Círcol amb l’acompanyament d’unes dolces delicadeses creades pel cèlebre pastisser Christian Escribà.  En aquest bloc ja que he destacat sovint com n’és de bo l’autèntic vermut de Reus que elabora la família Miró. Un producte d’altíssima qualitat. Però més enllà de la seva impecable trajectòria empresarial, s’ha de subratllar la voluntat d’aquesta empresa de col·laborar a fer ciutat, implicant-se de manera generosa en múltiples iniciatives.

Per sort el cas de Miró no és l’excepció. Ahir mateix la família Pàmies de l’acreditat Forn Sistaré es va marcar un altre “tanto” en el seu marcador ciutadà, obsequiant amb la típica coca de cireres als escolars que van anar a veure els gegants al Mercadal coincidint amb la diada de Corpus. Això de regalar coques pot semblar poca cosa tractant-se d’un forner que les deu fer com si res. Però –atenció!- estem parlant de 4.000 coques plenes de cireres. Són moltes coques i moltes cireres. Una autèntica bestiesa.

Els escolars no van ser els únics que ahir van fer festa grossa. Els de Canal Reus també van tocar el cel recollint el Premi Nacional de Comunicació, un guardó que continua engrandint la llegenda de la tele local. Els múltiples reconeixements obtinguts durant tots aquests anys reforça la bona feina del seus professionals i ajuda, també, a situar la ciutat com una de les capitals comunicatives del país.

Després d’això no em negaran que el Món de Reus està pletòric. Ja ho deia l’Amenós durant el pregó de la festa major de l’any passat: “Reus continua tenint la mateixa força de sempre, però també és cert que no ens podem adormir”. Queda clar que veient aquests exemples la ciutat i la seva gent està més desperta que mai. I que duri.

Les coques del Forn Sistaré

Les coques del Forn Sistaré

Anuncis

Quant a Josep Baiges

Periodista
Aquesta entrada ha esta publicada en El Món de Reus. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s