Ràdios que es mouen

L'Escoda de Ràdio Ciutat de Reus i el Cartañà de Ràdio Reus

L’Escoda de Ràdio Ciutat de Reus i el Cartañà de Ràdio Reus

Alguna cosa es cou i es mou a les ràdios del Món de Reus. Durant aquests últims dies els que devorem les programacions de les emissores locals, ens hem trobat amb algunes innovacions certament remarcables en el format que aquests mitjans de proximitat utilitzen per seduir a les xarxes a la seva parròquia d’incondicionals.

És el cas, per exemple, del Jordi Escoda de Ràdio Ciutat de Reus. El locutor-cuiner s’ha destapat darrerament oferint-nos cada dia el videoeditorial il·lustrant l’actualitat de la jornada. Se’l pot veure situat davant d’un mapa de la demarcació que sembla extret del decorat del Florido Pensil. En l’espai d’ahir dilluns, Escoda destacava el batec d’una ciutat que durant el cap de setmana ha viscut un autèntic frenesí d’activitat: des del Basilisc petit fins a la trobada dels gegants, passant per l’Aplec Baix Camp o les victòries del Reus de futbol contra el Cadis o la del d’hoquei contra el Barça. I tot això regat amb un bon vermut, com el que es va servir a la Llibertat en la primera fira internacional d’aquest beuratge embriagador. Precisament una de les coses que crida més l’atenció del videoeditorial en qüestió és la curiosa tematització del personatge seguint l’estricta actualitat. En aquest cas, i sobre una camisa d’inspiració tardorenca, a l’Escoda li penja del coll el got de l’Expovermut amb el suport corresponent. Si segueix amb aquesta dinàmica, potser per Setmana Santa se’ns posarà la vesta de penitent o per Carnaval sortirà disfressat de la Dieta del Cucurutxo. Això sí que seria, com diria el flegmàtic regidor, realment #Aspactaculà.

Però el que també és sensacional és l’última genialitat del Jordi Cartañà, a Ràdio Reus. Després d’uns mesos de baixa, The Artist ha tornat a escena amb les piles carregades d’imaginació. Ara ha ideat unes píndoles amb imatges que penja a la xarxa amb l’objectiu de captar l’atenció de l’oient just abans de començar el seu programa. Ahir mateix ens posava la mel als llavis amb una entrevista amb el Diputat socialista Carlos Castillo, aquell que sembla un cantant de la Movida Madrilenya. Resulta que en una inspecció rutinària per l’Hospital Joan XXIII, Castillo va descobrir pels passadissos un panorama dantesc que el mateix Cartañà retrata de manera precisa acompanyant-se d’unes imatges reveladores i d’una música esfereïdora que no et deix indiferent. De fet el locutor va més enllà, comparant la descoberta de Castillo amb un capítol de The Walking Dead, la sèrie postapocalíptica repleta de zombies. Gairebé res.

El vídeo arriba al súmmum quan el Diputat revela haver-se trobat diverses capses pels passadissos hospitalaris amb el segell Confidencial. “Brutícia a banda, aquesta capsa que contenia?” li va preguntar The Artist com si fos l’Íker Jiménez a Cuarto Milenio. Si volen saber el final, escoltin el podcast de la Ràdio. No seré pas jo qui faci l’spoiler. Això promet. I de quina manera.

Quant a Josep Baiges

Periodista
Aquesta entrada ha esta publicada en El Món de Reus. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s