La Gilda i el vermut

Prats, Ford, Tapias i Hayworth, protagonistes de la passió vermutera

Prats, Ford, Tàpias i Hayworth, protagonistes de la passió vermutera

El Pastisser Miracle del Forn Huguet, el Ramon de la Fuente, en estreta col·laboració amb la seva encantadora esposa Pilar, ha creat les trufes de xocolata amb vermut. Vermut Miró naturalment. Ahir les descobria en una presentació multitudinària al seu establiment del carrer alcalde Joan Bertran amb una munió de periodistes que volien conèixer el secret d’aquesta dolça delicadesa bressolada a l’obrador pel pare del seguici festiu de xocolata. Huguet, exultant, explicava el secret de la menja que, a diferència de la crema de torró de vermut del passat Nadal,  en aquesta ocasió ha potenciat més “el gust de vermut, queda més concentrat perquè és una peça més petita. A més, el fet que tingui una cobertura de xocolata blanca crea un deliciós contrast de sabors al paladar”. Les declaracions les recollia amb precisió la deixebla de la Bèstia, la Carla Bergadà, al ReusDiari.cat.

Mentre fullejava virtualment els diaris digitals per seguir les cròniques d’aquest llaminer natalici, em vaig topar amb una altra noticia d’impacte amb un titular ampul·lós que, en un primera i accelerada lectura, em va generar un embolic mental de dimensió desconeguda. A la web de la Ràdio Ciutat de Reus s’explicava que el nostre genuí vermut negre s’havia convertit en la millor parella de la Gilda. Un servidor, que té una imaginació desbordant, d’immediat va començar a especular sobre el significat exacte de la frase. La primera imatge que em va venir al cap va ser la  Rita Hayworth fent, precisament, de Gilda en aquella escandalosa (per l’època) pel·lícula  de Charles Vidor, traient-se sensualment un guant llarguíssim que va provocar un autèntic enrenou moral al considerar l’escena, ben bé, com un striptease en tota regla.

“Què treu a cap barrejar el vermut i la Rita Hayworth?” vaig pensar tot rellegint l’apunt del Jordi Escoda. Al final, després d’agafar aire i buscar compulsivament el nus i el desenllaç de la notícia per entendre el perquè de tot plegat, vaig respirar alleugerit. La Gilda no era cap actriu, sinó el tradicional pintxo basc, al que s’havia buscat un beuratge ad hoc en la segona edició de la Guilda Eguna, una festa que compta amb la participació d’una vuitantena de bars de Guipúscua per promocionar el pintxo a base de bitxo en vinagre, anxova i oliva.

Segons explicava el locutor-cuiner,  el nostre vermut, apadrinat per l’Agència Reus Promoció, havia obtingut una victòria espaterrant davant de rivals d’alçada com la cervesa, el vi i el txacolí. I tot plegat gràcies al bon nas del jurat, format per xefs, crítics gastronòmics i sommeliers. Un triomf que demostra que el vermut de Reus no té fronteres i que –parafrasejant un històric eslògan d’una coneguda cervesera- allà on va, triomfa.

Tot i així, tornant a l’embolic sideral que em vaig fer en primera instància al llegir el titular de la notícia, d’immediat vaig barrinar qui podria fer de partener de la Gilda en aquesta pel·lícula vermutaire. I posats a buscar el Glenn Ford del Món de Reus per fer parella amb la Rita Hayworth no sé pas per qui decantar-me: pel Carles Prats de cal Miró o el Joan Tàpias del Museu del Vermut. Potser els de Canal Reus podrien fer un càsting per descobrir-ho. Seria realment #aspactaculà com diria el flegmàtic regidor.

Les trufes de vermut del Forn Huguet (Carla Bergadà/ReusDiari.cat)

Les trufes de vermut del Forn Huguet (Carla Bergadà/ReusDiari.cat)

Anuncis

Quant a Josep Baiges

Periodista
Aquesta entrada ha esta publicada en El Món de Reus. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s