La coca de les Quatre Ces

20170125_183755

Els germans Pàmies Sistaré atenent als mitjans i la regidora, diligent, tallant la coca

230 dies després de guanyar el concurs al millor Pa de Pagès del món, els germans Pàmies Sistaré van tornar a trepitjar ahir l’escenari del Bartrina, el teatre dels somnis que els va veure coronar a l’olimp dels forners catalans. En aquesta ocasió, però, el pa de pagès es va quedar a l’obrador del carrer Sant Tomàs, per cedir tot el protagonisme a la seva darrera creació, una dulça que ben bé podríem presentar com Les Quatre Ces: la Coca de la Capital de la Cultura Catalana.

Com era d’esperar el duet meravelles del Forn Sistaré n’havia de fer alguna  per sumar-se, de manera entusiasta, a l’efemèride del 2017 al Món de Reus. I ahir van descobrir-la davant dels mitjans de comunicació. Va ser el colofó a la presentació del premi Beca Roseta Mauri que es realitzarà durant tot el cap de setmana. La infatigable Teresa Aguadé, en qualitat de presidenta de l’Associació de Professors de Dansa de les Comarques de Tarragona, es va encarregar de descobrir la convocatòria d’enguany acompanyada de la regidora de cultura, la Montserrat Caelles, que va sorprendre als assistents amenitzant la roda de premsa conversant animadament amb els ballarins convocats per l’ocasió. Semblava l’Helena Garcia Melero dinamitzant la tertúlia al Divendres de TV3.

Finalitzada la roda de premsa, va ser el torn dels germans Pàmies. I conscients que eren uns infiltrats en un escenari ocupat per mites de la dansa local, van aparèixer fent un alegro amb el seu millor somriure, passant d’immediat a formular un adagio per explicar el contingut de la coca i acabant amb un assemblé on van comptar amb la complicitat de la regidora. Els periodistes van quedar admirats davant de tanta excel·lència. Algun, fins i tot, va fer un pliè reverencial davant d’aquell bé de Déu. I d’altres van preferir executar una cabriolé per abraonar-se sobre el pastís en qüestió.

I què podem dir de la coca? Doncs que el millor és menjar-se-la, degustar-la i assaborir-la amb la mateixa passió que gasten els Sistaré a l’hora de fer les seves creacions. En aquesta ocasió han jugat amb un pa brioix elaborat amb llard de porc i aromatitzat amb matafaluga i nou moscada. I amb un doble afegitó eminentment local, l’avellana i el vermut. Precisament el Xavier Pàmies va suggerir d’acompanyar la ingesta amb un gotet de vermut Miró. Però res de servir-lo amb gel o cremar-lo com el Tronat. El Panarra Volador va recomanar prendre’l a temperatura ambient, com el vi negre. I, segons ells, quedarem gratament sorpresos.

No cal dir que a l’acabar la roda de premsa els assistents van arrasar amb la coca que, per cert, va tallar amb precisió mil·limètrica la regidora de cultura com es pot veure a la foto que encapçala l’article i a la que, de ben segur, els malpensats hi buscaran un doble sentit. Però avui el que toca és celebrar aquesta nova genialitat dels Sistaré que cada dia ens demostren que la seva iniciativa ciutadana no té aturador. Només cal desitjar que per molts anys continuïn amb aquest mateix esperit que serveix per endolcir tot el Món… de Reus, naturalment.

Advertisements

Quant a Josep Baiges

Periodista
Aquesta entrada ha esta publicada en El Món de Reus. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s