Avui toca donar les gràcies a tots els que heu fet possible els Premis Amenós als que més Enganxen. Enguany i tots els que hem anat organitzant des del 2012. Al Bravium, sempre a punt per fer la bola grossa i convertir l’homenatge al Jaume en una festa ciutadana. A tots els “lliuradors”, amigues i amics que sempre, SEMPRE estan disposats a sumar. Als col·laboradors, el Forn Sistaré i Vermuts Miró, que no tenen mai un no per ningú. Al Sergi Herrera de l’Estudi Ovni, creador del magnífic diploma d’enguany jugant amb una de les inspirades creacions del meu pare. Al Guillem Anguera, un acordionista genial, pel seu impecable acompanyament a la gala. A l’Alcalde Pellicer, que sempre hi ha volgut ser. I al Jordi Cervera i la Noemí Llauradó que també ens han fet costat. I, naturalment, a tots els guardonats. La seva disposició, complicitat i agraïment ho justifica tot. Després d’haver lliurat, en aquestes set edicions, prop de 240 guardons, tinc la impressió que l’aplaudiment entusiasta que van rebre l’Àlvar i la Dolors de l’Orfeó demostra que la gent realment important del món de Reus és aquella que sap guanyar-se el cor de la gent amb la seva senzillesa i afabilitat. Quina lliçó de vida tan extraordinària. I un colofó sensacional a uns Premis que van néixer amb aquest objectiu. Tot plegat, certament, ha valgut la pena.
Relació de guardonats amb els AMENÓS als que MÉS ENGANXEN 2018
- Jordi Folck. Per la seva dilatada trajectòria literària.
- El Col·lectiu Reusenc d’Acció Cultural i la Colla Gegantera per LA NIT DE FER L’ÍNDIU, l’acte de festa major innovador i transgressor que en temps rècord s’ha convertit en imprescindible.
- Jaume Ciurana. Actor i activista cultural. Per la seva impecable trajectòria a Bravium Teatre.
- CF Reddis. A l’històrica entitat reusenca que frega els cent anys d’activitat esportiva a la ciutat
- Pep Macaya i Eduard López. Reconeguts escriptors reusencs que presenten obra aquest Sant Jordi.
- Orfeó Reusenc. Entitat cultural reusenca que enguany celebra el centenari de la seva creació.
- Carlota Martí. Productora televisiva. Ànima, rere les bambolines, de la gala dels Imprescindibles de Canal Reus.
- Jordi Salvadó. Omnipresent actor, músic, mestre i activista cultural a l’escena reusenca. El guardó vol reconèixer, especialment, la seva participació determinant en la gala commemorativa de l’aniversari de la Fundació Reddis.
- Àngel Palau. Tècnic històric de Ràdio Reus. (Premi MESTRE de la RÀDIO)
- Santi Suárez-Baldrís. Bèstia televisiva. Director de la gala dels IMPRESCINDIBLES de Canal Reus TV.
- Toni Just. Per la iniciativa de crear el Laboratori Musical al carrer Doctor Robert com espai de suport als músics locals. (Premi Sugranyes al fet musical de l’any)
- Josep Maria Borrell. Veu històrica de les fires de Reus.
- Jordina Almacellas. Actriu. Protagonista del muntatge “Misericòrdia: de Reus al Cel” estrenat per l’Orfeó durant la festa major de Misericòrdia.
- Alícia Zarco. Activista ciutadana. Membre històrica de l’organització de la Ruta del Masclet i element necessari en l’acollida dels Reixos de Reus.
- Laura Prats. Cap de màrqueting de Vermuts Miró. Figura determinant per entendre l’eclosió del vermut a Reus i el suport constant de la marca que representa a la cultura local.
- Ramon Folch i Josep Cugat. Referents de tota una època de l’esport base local, en el bàsquet (Folch) i en l’handbol (Cugat).
- Ramon de la Fuente i Pilar Huguet. Forners i pastissers. Per convertir el seu establiment del carrer Alcalde Joan Bertran en l’autèntica fàbrica de xocolata del Món de Reus. (Copa Tricaz)
- Santi Juncosa. Futbolista, entrenador i directiu. Persona admirable pel seu talant i bonhomia.
- Antoni Veciana. Actor, escriptor, gestor i activista. Ànima del grup LA GATA BORDA.
- Fito Luri. Cantautor. Pel seu tema Octubre inspirat en els fets viscuts a Catalunya l’1 d’octubre.
- Comerç Solidari Reus. Iniciativa de diversos comerços locals per destinar part dels seus beneficis a accions solidàries.
- Drac de Reus. Característic element del bestiari festiu de Reus que enguany celebra el seu vint-i-cinquè aniversari.
- Escola Montsant. En motiu del cinquantenari de la seva fundació.
- Escola Rubió i Ors. Per la seva trajectòria gairebé centenària que coincideix, també enguany, amb el vint-i-cinquè aniversari de la construcció del nou edifici, una fita on va ser determinant la implicació de la seva comunitat educativa.
- Sílvia Sagalà. Periodista. Per la seva impecable trajectòria a Canal Reus i, més específicament, pels gairebé 700 programes del seu magazín AVUI PER DEMÀ.
- Jove Cambra. Pel cinquantenari de l’entitat, referent de l’acció cívica en benefici de la ciutadania,.
- Mandríl·lia. Grup d’acció ciutadana que ha sorprès tothom amb muntatges com el de la reconstrucció de la guerra civil al centre de la ciutat.
- Ana Belén Castaño. Històrica representant veïnal del Barri Sol i Vista.
- Marta Magrinyà. Escriptora. Per l’èxit de la seva última novel·la “On ets Anastàsia?”.
- Guillem Anguera. Acordionista. Per la seva trajectòria artística coronada, aquests últims mesos, pel seu magnífic cd “14 quilòmetres”.
- L’Àlvar i la Dolors. Responsables del cafè de l’Orfeó que enguany han posat el punt i final a la seva impecable activitat professional.