Zaragoza triomfal !

Tot llegint el titular d’aquest articlet l’amable lector/a deu creure que un servidor, seduït pel record inesborrable del gran Natxo González, viu amb passió el play off d’ascens que el Zaragoza està jugant, sota les ordres del mag de Vitoria, per pujar a primera divisió. D’aquí el qualificatiu de triomfal al topònim de la capital aragonesa.

Però res més lluny de la realitat. El Zaragoza al que vull referir-me és el nostre, el de Reus, l’autèntic Antoni Zaragoza Mercadé, el mític ANZAME. He pogut veure pel facebook que ha estat objecte d’un merescudíssim homenatge ciutadà al que, personalment, només hi puc posar un però: que no hagi estat multitudinari i degudament anunciat.

Zaragoza és un d’aquells personatges que aixequen passions. A favor i en contra. Com tants n’hi ha al Món de Reus. Però deixant a banda fílies i fòbies diverses, tan pròpies de la nostra espècie, el que aquest home ha articulat per poder conservar la memòria col·lectiva dels reusencs és, senzillament, extraordinari.

Quantes coses increïbles ha aconseguit servar i recuperar aquest col·leccionista empedreït que ha fet de Reus i la seva gent la seva passió. El dia que el Zaragoza falti (i espero que això passi d’aquí molts anys) n’haurem de buscar un altre que continuï amb la seva ingent tasca en benefici dels nostres records que ajuden a dibuixar l’evolució històrica de la ciutat.

Per això l’homenatge és tan merescut. I complementa adequadament el que l’any 2015 li vam fer, a la bombonera del Bravium, amb el lliurament de l’Amenós als que més enganxen, i amb l’Ariel Santamaría fent de mestre de cerimònies. Celebro que ara les nostres llustroses autoritats municipals hagin fet el mateix que els seguidors del blog em van recomanar fa tres anys. Un fet que confirma, una vegada més, que tinc uns lectors que valen un imperi. I que el Zaragoza, naturalment, és un bé patrimonial del Món de Reus.

El Zaragoza rebent, el 2015, el seu premi AMENÓS als que + Enganxen

Quant a Josep Baiges

Periodista
Aquesta entrada ha esta publicada en El Món de Reus. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s