Onolfo, així no

En tots els articles que he escrit d’ençà l’esclat de la crisi del CF Reus Deportiu, he manifestat, repetidament, tot el respecte i l’admiració pels treballadors del club. Ells són els únics herois d’aquesta tristíssima història on hem descobert la manera de fer d’uns especuladors despietats que no han tingut cap mania a l’hora de jugar amb els sentiments de l’afició i, el que és pitjor, amb la bona fe d’uns professionals que, dins i fora del camp, s’han deixat la pell per mantenir la referència de l’entitat.

Jo soc dels que pensava que amb l’arribada dels Onolfo i companyia s’obria una porta a l’esperança. Semblava que després del desmanec de l’Oliver i els seus sequaços, allò es podia redreçar. Però dissortadament no ha estat així. I hores d’ara continuen les incògnites al voltant del futur d’una inversió que no es concreta (més enllà dels tres miseriosos euros satisfets pels nord-amercians per adquirir el club) i que posa en perill la continuïtat de tota l’estructura roig-i-negra. És evident que l’entitat no podrà suportar, gaire més temps, aquesta tensió continuada.

I avui els treballadors han dit prou. Ho han fet en un comunicat duríssim, on afirmen, sense embuts, que Onolfo està actuant com Oliver o pitjor. I no hi ha dret. Perquè s’està jugant amb el patiment de persones honrades. I els membres de la direcció esportiva, els integrants del cos tècnic del primer i del segon equip, els membres del futbol base i el personal d’oficines i de la botiga del Reus són un exemple de dedicació abnegada i responsabilitat constant, que no mereixen el tracte que els dispensa la propietat.

Per això ja n’hi ha prou de la cantarella dels Onolfo. I prou també de passejar-lo per Reus com si fos el rei Mides. Sobre tot si no concreta d’una vegada el que havia promès. Aquests treballadors i aquesta afició no es mereixen tant de menyspreu. Ja hem patit prou per seguir suportant aquesta ignomínia contínua.

Malgrat tot, visca el Reus. I, sobre tot, els seus professionals dins i fora del camp. Avui i sempre.

Comunicat dels treballadors del CF Reus

El conjunt de treballadors del CF Reus (format pels membres de la direcció esportiva, cos tècnic del primer equip, cos tècnic del filial, treballadors del futbol base i personal d’oficines i botiga) expressa que:

Portem des del passat setembre sense percebre el nostre sou. En tots aquests mesos, han estat constants les mentides i les falses promeses tant de l’antic propietari, Joan Oliver, com de l’actual propietari, Clifton Onolfo, que havia de salvar el club i els llocs de treball (i està actuant igual o pitjor).

En tots aquests mesos ens hem sentit enganyats, però també desprotegits. De fet, quan diversos agents externs han intentat mediar per trobar una solució al club, aquests han optat o han pressionat per trobar sortides que perjudicaven clarament els treballadors del CF Reus.

Amb l’arribada dels nous propietaris, el passat 21 de gener, semblava que el problema dels impagaments i deutes pendents amb els treballadors es resoldria i que, malgrat l’amenaça d’expulsió del primer equip de LaLiga, almenys es podria normalitzar la nostra situació.

Lluny de fer-se realitat aquest escenari, les falses promeses han tornat a ser el nostre pa de cada dia. Els nous propietaris del CF Reus van emetre un comunicat el dia 25 de gener assegurant que pagarien els treballadors abans de finalitzar el mes. Aquest fet que no s’ha produït. El dia 8 de febrer també van assegurar davant de la resta d’accionistes que la següent setmana s’iniciarien els pagaments. Aquest fet tampoc s’ha produït.

Des de l’arribada dels nous propietaris, la totalitat dels treballadors ens hem posat a la seva disposicióper ajudar-los a integrar-se en el dia a dia del club, arribant a fer jornades laborals de més de 10 hores diàries i estan activats pràcticament les 24 hores al dia per a qualsevol cosa que necessitessin.

No només no ens han pagat les nòmines pendents, sinó que se n’ha acumulat una més: la de gener. L’impagament de la nòmina de gener representa un deute generat pels actuals propietaris. Trobem intolerable i preocupant que els nous responsables del club comencin a generar deutes amb els treballadors en la primera nòmina que havien de pagar.

Actualment, el club deu 5 nòmines a una part dels treballadors, 6 nòmines a aquells treballadors que no tenen la paga doble prorratejadai anem de camí a acumular-ne una més.

Els treballadors del club ens hem mantingut units tots aquests mesosi ens mantindrem units fins a trobar una solució total a la nostra situació.

A hores d’ara, tampoc ens han explicat en què consistirà el projecte de futur del CF Reus.

Ens dol moltíssim la situació en la qual es troba el CF Reus actualment. A banda de ser-ne treballadors, ens estimem el club. Però ha arribat un moment en què la situació general dels treballadors és totalment insostenible i hem de començar a fer passos per defensar els nostres drets.

L’única solució total per als treballadors depèn dels nous propietaris, ja que els diferents escenaris alternatius (que el club presenti un ERO, que el club entri en Concurs de Creditors o que nosaltres ens acollim al Fons de Garantia Salarial de l’estat) representen solucions parcials, insuficients i injustes.  

Volem agrair totes les mostres de suport de l’afició roig-i-negra, que ens ha fet costat en tot moment. Especialment a la penya RedBlacks i tota la gent que va col·laborar en la col·lectade dinersdestinada als treballadors.

Reus, 18 de febrer de 2019

Anuncis

Quant a Josep Baiges

Periodista
Aquesta entrada ha esta publicada en El Món de Reus. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s