El fenomen del Joan Pere del Lizarran

Amb el gran Joan Pere del Lizarran

Seguim al Món de Reus descobrint a personatges que han esdevingut veritables fenòmens ciutadans. Avui és el torn d’un d’aquests reusencs que ha perdut el cognom en benefici de la marca comercial que ha defensat durant els últims vint-i-un anys. Em refereixo a l’incombustible Joan Pere del Lizarran, propietari de l’establiment gastronòmic de referència que il·lumina el raval de Sant Pere. Un lloc de pelegrinatge per aquells que volen delectar el paladar amb bones viandes i maridatges excepcionals.

El Joan Pere anunciava ahir, a facebook, que aquest dimarts tanca l’etapa del Lizarran per centrar-se al 8, el restaurant que regenta al primer pis del mateix immoble modernista que l’acull, la Casa Homedeú, obra del Pere Caselles. És l’edifici que antigament ocupat l’històric restaurant Celler del Raïm. D’aquesta manera posa un punt i seguit a la seva activitat de restaurador, allunyant-se del brogit incessant del genuí bar de tapes per centrar-se en l’oferta, més reposada i tranquil·la, del restaurant.

Fidel a la seva màxima, la de tractar als clients com veritables amics, el Joan Pere destina l’últim dia a acomiadar-se d’aquells que han fet del Lizarran casa seva. Ho fa amb la mateixa generositat que ha demostrat sempre. Perquè si una cosa el caracteritza és la seva voluntat de donar-ho tot en benefici d’una ciutat que estima amb bogeria, participant desinteressadament en multitud d’esdeveniments de caire solidari. Fa seva la idea que el bon empresari és aquell que més enllà de procurar per l’òptim desenvolupament del seu negoci, destina part dels beneficis a la comunitat amb voluntat de construir una realitat més agraïda i homogènia. Un anhel que l’honora.

Naturalment això no és un comiat, perquè el Joan Pere continuarà fent la bola grossa al Restaurant 8. Però sí que és un bon moment per agrair-li la seva tossuderia encomiable de fer ciutat davant i darrere de la barra del Lizarran. Jo mateix en vaig ser testimoni, l’estiu de 2011, quan el President dela Cambra em va encarregar organitzar la Ganxet Pintxo. D’entrada la resposta era tèbia, per no dir fredíssima, per part dels establiments. I aquí és on va irrompre la personalitat del Joan Pere, actuant de prescriptor entusiasta i convencent als primers participants de les virtuts de l’operatiu. Avui la realitat gastronòmica no s’entendria sense la Ganxet Pintxo. I ell hi té molt a veure.

Gràcies Joan Pere perquè gràcies a tu, i al teu Lizarran, el Món de Reus és millor.

Anuncis

Quant a Josep Baiges

Periodista
Aquesta entrada ha esta publicada en El Món de Reus. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s