Gràcies per tot senyor Balsells

L’empresari reusenc Antoni Balsells (Diari de Tarragona)

Fa uns anys, per motius professionals, sovintejava un cop per setmana el restaurant de la Societat El Círcol. I més enllà dels comensals que trobava a la sala de la xemeneia a l’hora de dinar, als accessos sempre coincidia amb dos distingits socis. Era gairebé un ritual saludar-los. A l’arribar, abans de dinar, a la zona del bar hi havia el Jaume Capdevila Vernis, recentment traspassat havent arribat a ser el soci número u de la llustrosa entitat. Propietari de la més que centenària Armeria Vernis del carrer Llovera, aprofitava aquella estona del migdia per repassar la premsa. Amb ell ens coneixíem de feia molts anys. Veí d’escala al passeig Prim, el seu fill gran, el Jaume J., havia estat el meu company a l’escola i havíem compartint milers d’aventures quan, de petits, fèiem i desfèiem a les aules de la Salle.

Però si al senyor Capdevila el trobava a l’arribar, al marxar, després de dinar, gairebé sempre coincidia amb l’Antoni Balsells, empresari de la construcció, històric President de Foment i que, amb els anys, i com acostuma a passar davant de l’infal·lible puixança de la descendència, el comú del poble l’identificava com el pare de la Mònica Balsells, atenent el protagonisme públic de la seva filla portant les regnes del Reus Deportiu.

Més enllà d’aquestes trobades fugisseres a la societat de la plaça Prim, i de creuar la protocol·lària i rutinària salutació de rigor, on realment vaig conèixer a l’Antoni Balsells va ser a la Cambra. A la corporació, del 2010 al 2016, va ocupar la vicepresidència segona. Aquesta relació em va permetre tractar-lo més a fons. I en aquelles converses al carrer Boule vaig descobrir una persona accessible, cordial, d’un tracte impecable, sense artificis ni falses pretensions, amb qui sempre va ser un gust parlar de Reus i també del Reus. Unes converses, sobre l’entitat del carrer Gaudí, el contingut de les quals guardaré per les meves memòries.

Avui, a poques hores del seu comiat a la parròquia de Crist Rei, és obligat referir-se, al Món de Reus, a la seva trajectòria. Però no limitant-nos a posar en valor, únicament, els seus innegables mèrits professionals i associatius. Cal, també, destacar el que possiblement és el més important, que va ser una bon reusenc, amb tot el que això implica. I els qui vam tenir la sort de treballar al seu costat, amb l’objectiu de fer ciutat, sempre el recordarem de manera agraïda i entranyable.

Gràcies per tot senyor Balsells.

Quant a Josep Baiges

Periodista
Aquesta entrada ha esta publicada en El Món de Reus. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s