El Món de Reus… confinat (2)

El Pla fix de l'enregistrament de la missa a Sant Francesc (You Tube)

El pla fix de l’enregistrament de la missa a Sant Francesc (You Tube)

Aquest dimecres al matí he rebut un missatge del Juanlu González, un d’aquests integrants de la lliga de reusencs extraordinaris. De fet mereixeria que l’Ariel Santamaría li dediqués una de les celebrades cançons que compon inspirades en la fauna i la flora dels RTV, tot cantant (i mai tan ben dit) els seus innegables mèrits ciutadans. El Juanlu és un d’aquests personatges que, com el julivert, te’l trobes a totes les salses, de la Festa Major o de la Setmana Santa, per citar dues de les solemnitats ciutadanes on s’ha deixat veure sovint.

Dedicat en cos i ànima a la seva passió, que ha convertit en ofici, la de conductor d’inacabables combois ferroviaris de mercaderies, entre viatge i viatge m’ha traslladat la seva inquietud al voltant de la situació que travessem amb el maleït COVID-19. Establint un cert paral·lelisme amb el que va viure l’any 1592 la ciutat, amb l’epidèmia de pesta i l’aparició, redemptora, de la Mare de Déu, em suggeria que caldria, per Misericòrdia, que en féssim alguna de grossa amb la nostra patrona per poder aturar, mentre no arriba l’anhelada vacuna, l’avenç de la malaltia amb la força de la fe.

Penso que el Juanlu es va equivocar d’interlocutor. Perquè si el que volia era veure la seva proposta materialitzada, l’hauria d’haver traslladat a l’imprescindible Jordi Salvadó. Demostrant, una vegada més, que de petit va caure a la marmita del reusenquisme més recalcitrant, aquests dies s’ha empescat una moguda musical per superar l’atonia del confinament. Cada dia a les 12h surt al balcó per interpretar, amb la flauta, l’Himne de l’Alegria de Beethoven. I demana a tothom que vulgui que l’acompanyi. La iniciativa ha tingut un ampli ressò, popular i mediàtic, i sembla que va camí d’esdevenir un dels clàssics musicals del Món de Reus confinat.

Però tornant a la proposta del Juanlu, soc incapaç de predir si reeixirà. Caldria parlar-ne amb les nostres autoritats eclesiàstiques que han demostrat cintura a l’hora de proveir, als seus feligresos, de l’obligada missa diària aprofitant les noves tecnologies. Cada dia, a you tube, podeu veure l’enregistrament de la celebració eucarística que, de manera itinerant, es realitza a tots els temples de la ciutat. Aquest dimecres s’ha fet a la parròquia de Sant Francesc d’Assís, oficiada pel seu rector, Mossèn Josep Maria Gavaldà. La iniciativa és molt lloable. I conforta l’ànima i l’esperit dels creients. Però tècnicament presenta algunes deficiències absolutament excusables atenent les circumstàncies. A un so no sempre nítid s’hi afegeix el pla fix que obliga a situar la càmera en un punt estratègic de l’església. En el cas de l’enregistrament de Sant Francesc, tenint en compte les dimensions del temple, la imatge és petitíssima. I Mossèn Galvadà, que és alt com un Sant Pau, el veus petit com el Patufet sota la col.

I mentre els que procuren pel nostre benestar espiritual continuen treballant, els que es dediquen a escampar la maldat tampoc perden el temps. Ahir l’Agència Catalana de Notícies informava del robatori a la farmàcia Monteverde de la plaça Mercadal. La redacció de la notícia, que recollia el Reus Digital, diu així : “Uns lladres van entrar a robar dimarts a la nit en una farmàcia de la plaça del Mercadal de Reus i se’n van endur la recaptació, malgrat l’ordre de confinament vigent per la crisi del coronavirus.” Vaja, que els lladres s’han saltat el confinament. Ves que no sigui aquesta -la de saltar-se la llei- la seva especialitat. Amb confinament o sense. Quin personal.

Quant a Josep Baiges

Periodista
Aquesta entrada ha esta publicada en El Món de Reus. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s