Les Cançons RTV de l’Ariel Santamaría

Un dels darrers capítols de La Lucha de Bartolo, el blog que escrivia periòdicament el malaguanyat Bartolomé Pluma per compartir el seu coratjós desafiament a la malaltia, el va dedicar a l’Ariel Santamaría a propòsit de la difusió de les cèlebres portades del seu darrer disc, el CANÇONS RTV. Unes portades on també hi apareix el mateix Pluma que treu el cap -i mai tan ben dit- al costat de l’estimadíssima Sílvia Sagalà i just per sobre del meu pare, el Josep Maria Baiges i Jansà, a qui l’Ariel sempre ha recordat de manera entranyable.

El Bartolo, en el seu escrit, descriu al cantant Juantxi com l’Elvis de Reus i afirma, amb molta raó, que la immensa personalitat de l’artista permetria dedicar-li un blog sencer. Ara bé, també subratlla quina és la qualitat més important que -sovint- queda oculta darrere la grandiositat (física i de tota manera) del personatge, la seva immensa bonhomia.

No puc estar més d’acord amb el que va escriure el nostre enyorat fotògraf dels Premis Amenós. L’Ariel és un bon home, entusiasta i generós amb tothom. I més quan es tracta de posar en valor la ciutat. Només així s’explica el sensacional homenatge que ha volgut retre a la seva gent amb les quaranta-dues cançons que ha dedicat a la fauna i a la flora local. El CANÇONS RTV constitueix una autèntica declaració d’amor a la seva Reddis natal. Una manera de posar un somriure a la nostra pandèmica existència. I per això el mateix Bartolo va voler impregnar el seu blog amb la música -i les portades- de l’Ariel.

Aquest dilluns el cantant Juantxi ha presentat el CANÇONS RTV a la Llotja de Reus. Ho ha fet acompanyat de la seva banda de músics extraordinaris -encapçalada pel Jordi Salvadó i el Xavi Canyisà- i d’algunes de les persones que han estat determinants per fer el disc. Tots, per cert, de “Reus Reus”. Des del Jordi Romero, autor d’unes portades icòniques que passaran a la història del disseny local, als germans Alex i Antoni Zaragoza que cadascú amb el seu art -el primer, musical,  i el segon, fotogràfic- han estat cabdals per fer possible l’enregistrament. També dels convilatans que han inspirat temes del doble CD com l’escriptora Marta Magrinyà o el Panarra Volador, el Xavier Pàmies. Ambdós van coincidir al subratllar, de manera ben especial, l’excepcionalitat del personatge que només es pot entendre per les peculiars circumstàncies del Món de Reus on tot, absolutament tot, és possible. I també els Jordis -els de l’Ariel-, el Garcia i el Sugranyes, periodistes que han estat indispensables per configurar mediàticament al cantautor.

En definitiva, un disc que tot RTV ha de tenir a casa per posar una mica d’humor i d’amor a una ciutat que necessita -més que mai- d’impactes en positiu que ajudin a pujar la nostra autoestima. Per això des del Món de Reus sortejarem cinc unitats d’aquest doble disc, amb dedicatòria inclosa del propi cantant, entre totes i tots els que a twitter, a facebook o a Instagram feu un m’agrada a la publicació d’aquest article. Per nosaltres, pels RTV, no quedarà.

Vinga, Fot-li que (el disc i l’Ariel) són de Reus.

Quant a Josep Baiges

Periodista
Aquesta entrada ha esta publicada en El Món de Reus. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s