Aquest vermut va per tu Jorbor!

Fa un parell, d’anys fent-la petar amb el Carles i la Laura Prats de Vermuts Miró, i amb el gemmòleg i activista ciutadà Carles Tubella, vam idear la creació d’un vermut genuïnament reusenc. Tot plegat pot semblar una redundància: vermut i Reus és ben bé el mateix. Tothom ho sap. Però volíem anar una mica més enllà, introduint al beuratge embriagador un element propi del territori: l’avellana. I la millor manera de presentar el producte era etiquetant-lo amb el nom d’algun RTV que hagués deixat empremta a la ciutat.

I aquell primer any el vam denominar XOLA en record del Joan Basora, el reusenc de la força descomunal que a meitat del segle passat es passejava pel tomb de ravals amb motos a l’espatlla. I l’any passat vam repetir la iniciativa homenatjant a l’equip d’hoquei del Reus Deportiu en motiu de la vuitena copa d’Europa. La presentació del VUIT COPES va permetre fer una foto que podia semblar impossible, amb els tres capitans dels equips triomfals: Sabater, Garcia i Marín.

Enguany hi tornem. I a la vermutada de dissabte presentarem l’etiqueta d’enguany que vol recordar a l’inoblidable Jordi Boronat. Com sempre, el Sergi Herrera s’ha encarregat de fer una etiqueta sensacional jugant amb una fotografia de l’incansable Bartolofoto Pluma. I els de Miró, sempre tan generosos, continuen apostant per convertir el producte en un vermut solidari per destinar tota la recaptació de la seva venda a una noble causa. Enguany servirà per confortar les accions de la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

El dia que de manera tan injusta com sobtada ens va deixar el Jordi Boronat vaig veure clar que amb ell desapareixia una manera d’entendre la vida ciutadana. No n’hi ha de personatges com el Jordi, tan entregats, disposats i amatents. I sempre amb voluntat de fer riure a la gent que l’envolta. M’ho deia no fa gaires dies el Ferran Figuerola, el President del Bravium: “Al Jordi no el vaig veure mai enfadat. I mai és mai”.

Per això, pel Jordi i pel que representava, us animo a adquirir totes les ampolles disponibles per ajudar a la gent de la Lliga i per demostrar que els de Reus, quan volem, som collonuts. Això, segur.

Quant a Josep Baiges

Periodista
Aquesta entrada ha esta publicada en El Món de Reus. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari