Quanta raó té la Baró

La Sagalà i la Baró a Canal Reus

La Sagalà i la Baró a Canal Reus

Si en aquest inici d’any Ràdio Reus va camí de convertir en tradició l’entrevista amb el vident Carles Esteller per predir el futur immediat, Canal Reus vol fer el mateix amb la nutricionista Rosa Baró i els seus pràctics consells per superar els efectes greixosos de l’afartament nadalenc. Ahir la Sagalà la va convidar al seu salonet de l’Avui per Demà per oferir a l’audiència alguns secrets miraculosos per recuperar la figura perduda atenent els excessos d’aquests últims dies.

La Baró va aparèixer en escena després d’un petit reportatge sobre l’inici de les rebaixes on sortien una sèrie d’intrèpids clients valorant el primer dia de descomptes múltiples. Aquests testimonis van servir en safata a la Sagalà la primera ocurrència de la conversa: “Més que trobar l’oferta, la feina per alguns deu ser trobar la talla tenint en compte el sobrepès que han guanyat aquests dies”. De ben segur més d’un espectador devia maleir a la locutora de veu portentosa que citant a la convidada va donar algunes dades interessants: durant aquestes últimes tres setmanes de Nadal haurem fet 63 àpats, dels quals 6 d’excepcionals. Per tant la resta (57 en total) són menjades on hauríem d’haver fet bondat. “Però això és molt difícil, perquè es desajusten els horaris, canviem els hàbits i les rutines. I tot plegat afecta l’alimentació” va concloure la nutricionista del Món de Reus.

Però la Sagalà estava preocupada per alguna menja sobrera que hi havia per casa. “I què en faig ara d’aquella safata de torronets que m’ha quedat d’aquests dies?” va preguntar inquieta. La Baró, que té respostes per tot, li va aconsellar que els posés al congelador i que els anés dosificant. “Ara el més important és tornar als bons hàbits alimentaris, amb una dieta saludable, amb verduretes, fruites, rehidrantant-nos i fent l’activitat física que toca” va aconsellar l’especialista.

I amb això la presentadora va treure a escena un rànquing de dietes miracle poc recomanables. “La Dunkan ha caigut en desgràcia, perquè a més de perjudicar òrgans vitals el seu promotor ha estat inhabilitat per la pràctica mèdica” va explicar la Baró. També van parlar de la sense gluten, de la Biotip (que la nutricionista va definir de “ximpleria”) i dues més que em van cridar molt l’atenció: primer l’alcoholèxia, “que consisteix en beure tant d’alcohol com vulguis i res més”. M’imagino els efectes secundaris de la dieta. I finalment la respiracionisme, que consisteix en alimentar-nos només amb els rajos del sol. Queda clar que t’aprimes per força i deus agafar un coloret de pell ben morenet. Resumint, que el que es recomana si han guanyat pes és “fer bondat i menjar equilibradament”. I deixar-se de romanços. Quanta raó té la Baró.

Quant a Josep Baiges

Periodista
Aquesta entrada ha esta publicada en El Món de Reus. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari