La nostra Isabel Moreno

Enmig de la voràgine de l’organització de la Reus Viu el Vi, aquest dissabte al migdia he rebut un whatsapp del bon amic Juanlu González, un d’aquesta integrants de la lliga de reusencs extraordinaris que gràcies al seu RTV militant i a la seva innata bonhomia em manté informat puntualment de molts aspectes del batec local quotidià que, per les meves responsabilitats professionals, se m’escapen irremeiablement.  Però en aquesta ocasió el missatge del bon jan del Juanlu és d’aquells que no hauria volgut rebre mai tot anunciant-me la desaparició de la Isabel Moreno, la emblemàtica dirigent veïnal de les Parcel·les Casas.

El que són les coses, a la Isabel la vaig conèixer arran d’una discrepància sobre la realitat del Món de Reus. Em va fer saber del seu disgust per una de les opinions que havia dibuixat, en un dels meus articles, sobre el Carnaval de la nostra ciutat. Tot i l’evident desacord amb les meves asseveracions, la seva rèplica va estar impregnada en tot moment pel més absolut respecte sobre la nostra diferència de criteri. Res a veure amb la bilis malaltissa que gasten, avui dia, aquests covards impresentables que es mouen a les xarxes amb perfils falsos per posar-te verd quan en dius alguna que no és del seu gust.

Tornant a la Isabel, arran d’aquella polèmica ben entesa, fruit de la diferència lògica que enriqueix als que la mantenen, vaig tenir l’oportunitat de descobrir la immensa personalitat d’aquella conveïna. Una dona lliurada, en cos i ànima, a procurar pel benestar de la seva gent. Una autèntica lliçó de vida que em va valdre la meva més absoluta admiració vers la seva persona i que vaig voler reconèixer amb el lliurament d’un dels Premis als que Més Enganxen 2012.

De les moltes pàgines viscudes amb la Isabel he de recordar, de manera molt agraïda i entranyable, la del cèlebre tobogan Tobi, de les Parcel·les Planes, que va protagonitzar el setembre de 2011 en la primera etapa de l’Alcalde Carles Pellicer. Una anècdota que vaig evocar en el perfil del Fot-li que és de Reus escrit i dibuixat, a quatre mans, amb el genial Jordi Romero.

En els annals del periodisme polític del Món de Reus quedaran les apassionades cròniques de la festa d’inauguració de les actuacions de millora del tobogan, el setembre de 2011. Arran d’aquell fet excepcional el director de la NW Revista de Reus, el Francesc Domènech, va concebre el deliciós terme de la “micropolítica” que va definir bona part de l’actuació municipal durant aquella legislatura.

Però més enllà de la reforma d’aquell tobogan, anunciada a bombo i plateret pels mitjans municipals, l’afer del Tobi va servir per donar visibilitat pública a una dona que ha estat tot un referent en el moviment veïnal reusenc. La Isabel ha estat presidenta de l’associació de les Parcel·les Casas durant gairebé deu anys fins la seva dimissió el 2016. Ella mateixa argumentava aquesta adeu de la primera línia per la necessitat de regenerar la vida associativa, deixant mostra del compromís inequívoc amb el seu barri formant part de la junta pel que fes falta.

Més enllà de l’anècdota i de la xirigota amb regust reusenc que va provocar el tema del tobogan Tobi, és bo separar el gra de la palla i reconèixer la dedicació de la Isabel en benefici del seu barri i, per tant, en benefici de la nostra ciutat. Gràcies per tanta i tan bona feina per fer de Reus –com diu sempre el nostre alcalde- la millor ciutat del món.

A la tardor, i a la bombonera de l’Orfeó Reusenc, la nova casa de Bravium Teatre, tornarem a fer els Premis Amenós als que més Enganxen després de tres anys d’absència per culpa de la pandèmia. I el primer homenatge de la vetllada, sentit i volgut, serà per la Isabel. Una dona exemplar que sense ser de Reus, ho semblava.

Gràcies, Isabel, per tot, per tant. Un petó molt fort del teu estimat Món de Reus.

Quant a Josep Baiges

Periodista
Aquesta entrada ha esta publicada en El Món de Reus. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s